De nieuwe standaard voor culturele uitwisseling tussen
Nederland en de Filippijnen

Waarom een Au Pair?


Het grootste voordeel van een au pair is vooral gelegen in het feit dat u uw kind kunt opvangen in zijn/haar eigen vertrouwde omgeving. Deze manier van opvang voorkomt veel stress bij u en uw kind. Veel van deze stress wordt veroorzaakt door de tijdsdruk bij de ouders, immers de Buitenschoolse Opvang (BSO) sluit op bepaalde tijden. Ook kunnen files een nadelige invloed hebben op de gemoedstoestand van de ouders als zij hun kind op tijd moeten wegbrengen of ophalen.

Dit zijn allemaal negatieve invloedsfactoren welke kunnen worden vermeden door gebruik te maken van de diensten van een au pair. Ook heeft u directe controle op de kwaliteit van de opvang van uw meest kostbare bezit! 

Onze persoonlijke ervaring is dat een au pair vooral veel gezelligheid met zich meebrengt. Veel gastgezinnen vinden daarnaast het uitwisselen van de cultuurverschillen een mooi onderdeel van het programma.

Een van onze gastgezinnen heeft hun zienswijze op een au pair goed weten te verwoorden:

“Wij willen geen vreemde in ons huis…”  

In 2012 hakten wij de knoop door. Na alle scenario’s en alternatieven naast elkaar te hebben gelegd, besloten wij onze zoektocht naar een au pair in gang te zetten. Je wikt en weegt en kijkt naar voor- en nadelen om uiteindelijk de beste oplossing voor onze drie kinderen, toen 2, 3 en 6, voor onszelf en voor de au pair vorm te gaan geven. Hoe gaat ons dagelijkse plaatje passen en hoe geven wij invulling aan een prettig verblijf van de au pair?

Veel mensen om ons heen, zien een au pair als een vreemde in je huis en een inbreuk op je privacy. Onze stelling is helder: wij willen geen vreemde in ons huis.

Wij willen een au pair die zich thuis voelt, die prettig in haar vel zit en die zich makkelijk en natuurlijk beweegt in alle voorkomende gezinssituaties. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen, gezin en au pair er veel meer mee gebaat is als een au pair volwaardig onderdeel wordt van het gezin in plaats van beschouwd te worden als vreemde in je huis. Dat is een mindset. Je krijgt dus een extra gezinslid, waar je voor moet zorgen en waar je verantwoordelijk voor bent. Op het moment dat je als gezin die mindset hebt, vallen er vanzelf allerlei puzzelstukjes op zijn plaats. Je creëert een situatie, waar je kinderen en de au pair enthousiast en prettig met elkaar om gaan en nog meer plezier kunnen maken. Het geeft daarnaast ook zelfs veel meer natuurlijke ruimte om met het hele gezin leuke dingen te doen. Een situatie die het dus mogelijk maakt om te genieten en te ontdekken wat Nederland te bieden heeft. Musea, natuurlijk schoon, cultureel erfgoed, tulpen, molens, waterwerken, pretparken, architectuur, schattige dorpjes, leuke restaurantjes, kaasboerderijen, kerstmarkten, sinterklaas intochten, carnaval en nog veel meer. Wie wil dat zijn hele gezin nou niet laten zien en beleven? Nederland heeft zoveel mooie dingen te laten zien, dat wij de komende jaren nog niet zijn uitgekeken. Het is misschien leuk om een vreemde je land te laten zien, maar het is veel leuker om met het hele gezin te leren wat het land te bieden heeft en van dat land te genieten. Het begint allemaal met de juiste mindset.

En, geloof ons, de kinderen vinden het prachtig!

Een happy au pair, begint bij jezelf.